icon-close
Hans Peter Roel

Hans Peter Roel

In het jaar 1964 werd Hans Peter Roel geboren in Soest. Hij was nummer twee in een gezin van vier kinderen. Door mijn stotteren en brilletje had ik moeite om me op school staande te houden.   
Na schooltijd was ik vaak in de bibliotheek te vinden. Hoewel het leestempo door mijn dyslectische gebrek traag was, bracht ik er vele uren door. Ik droomde van al die mooie werelden die ik in de boeken las. Daar werd mijn fantasie geprikkeld en werd de liefde voor het boek geboren. 

 

 

 

Al snel had ik door dat je door hard te werken en jezelf goed te profileren verder kwam in het leven. Ik slaagde cum laude af op de Hogere Technische School en deed daarna een studie aan de Business Universiteit Nijenrode.
Hij kwam als marketingdirecteur Audi in de wereld van de dikke auto's terecht en werkte vervolgens lange tijd bij ABN AMRO binnen de Private Banking divisie in de wereld van het grote geld. Maar ondanks het zakelijk succes, bleef het gedroomde geluk uit. Ik raakte mezelf sneller kwijt dan ik ooit had kunnen denken en besloot om het roer om te gooien.

Een bezoek aan de Himalya was het eerste sleutelmoment in mijn leven. Op basis van deze reis schreef ik rond mijn dertigste jaar het boek Ki, kracht van binnenuit .

 

 

 

 

Dat was het begin van mijn liefde voor het schrijven. Ik kon er niet van leven. Naast mijn gezin en een drukke baan bleef er alleen 's nachts tijd over om te schrijven. Mijn passie voor het schrijven was zo groot dat ik mijn nachtrust en gezondheid er voor opgaf. 
Mijn tweede sleutelmoment was mijn Camino de Santiago in het jaar 2016. ( Zie Pelgrim ) Daar besloot ik alles te verkopen en mijn baan op te geven om me fulltime op het schrijverschap te kunnen richten. Het opgeven van mijn zekerheden gaf me een ongekende energie. Pas nu doe ik wat mijn hart altijd al wist en heb ik het gevoel dat ik echt leef. .

 

 

  

 

Bij Terra Vita bieden we een ruim aanbod van Hans Peter Roel aan, wens je toch een ander exemplaar? Gebruik onze contactpagina


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »